Кулинарни рецепти » Кайма в глинен гювеч

 Кайма в глинен гювеч

Прoдукти:

• 1 кг кайма
• 5-6 с.л. галета
• 5-6 кисели краставички (ситно нарязани)
• 250 г гъби от буркан (нарязани на ивици)
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 5-6 картофа, настъргани на едро ренде
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти смесваме добре и изсипваме в глинен гювеч. Отгоре слагаме парченца краве масло и настърган кашкавал. Запичаме ястието в умерена фурна.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало