Кулинарни рецепти » Агнешки ребърца с горчица

 Агнешки ребърца с горчица

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешки котлет с 8 ребра
• 2 с.л. мед
• 3 с.л. дижонска горчица
• 200 г галета
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Застиламе тава за печене с фолио и поставяме ребърцата с тлъстинката нагоре. Смесваме меда с горчицата и равномерно намазваме ребърцата.

Разбъркваме галетата със солта и черния пипер. Поръсваме ребърцата и леко натискаме, за да се образува коричка. Печем не повече от 30 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало