Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг обезкостено агнешко месо /цяло парче/
• 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2-3 стръкчета пресен девисил
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цялото парче месо в подсолена вода.
В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза и пържим, докато зърната станат прозрачни. Сипваме наситнения девисил.
Разстиламе сместа в тавичка, слагаме отгоре парчето месо и го намазваме с останалата мазнина. Наливаме от бульона, в който сме варили месото, до 2/3 от височината на продуктите. Печем в умерена фурна, като от време на време обливаме със соса от тавата.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...