Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. препечено брашно
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с част от мазнината.
В останалата мазнина сипваме брашното и при непрекъснато бъркане сипваме по малко хладка вода, докато получим гъста и гладка каша. Посоляваме и варим 5-6 минути.
После връщаме лука и поръсваме червения пипер. Прибавяме разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държим кашата на огъня, докато яйцето стегне.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...