Продукти:
• 500 г аспержи
• 200 г краве масло
• 4 жълтъка
• 100 г кашкавал
• сокът от половин лимон
• сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Изрязваме твърдите краища на аспержите. Слагаме ги в съд с вряща подсолена вода и варим 5 минути, докато омекнат. После ги отцеждаме добре.
Запържваме леко маслото в тигана и го оставяме да изстине.
Разбиваме жълтъците с малко вода на пяна. Затопляме ги леко в тиганче на котлона, като продължаваме да ги бъркаме около 3 минути, докато сместа се сгъсти. Сваляме ги от котлона и добавяме към тях изстуденото масло, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и лимоновия сок.
С получения сос поливаме аспержите и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...