Продукти:
• 6 зелени пиперки
• 1 кг домати
• 1 ч.л. захар
• 5 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 100 мл олио
• половин връзка магданоз
• млян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пиперките в загрятото олио и изваждаме.
В същата мазнина сипваме настърганите домати, захарта, скилидките чесън и черния пипер. Оставяме сосът да ври на тих огън до сгъстяване.
Заливаме пиперките и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...