Продукти:
• 1 кг тиквички
• 1/2 ч. ч. олио
• 4 яйца
• 1/2 връзка копър
• 2 ч. ч. прясно мляко
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода и отцеждаме.
Разбъркваме прясното мляко с яйцата, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус. Прибавяме отцедените тиквички, заливаме с олиото и варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме ястието с поръсен наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...