Кулинарни рецепти » Грах под капак

 Грах под капак
(Англия)

Продукти:

• 200 г изчистен пресен грах
• 15 г краве масло
• 1 ч. л. захар
• 12 листа от мента
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме граха в тенджерка и прибавяме маслото, захарта, солта, ментата и черния пипер. Похлупваме съда плътно и го слагаме в друг съд с вряла вода, която да стига до половината на по-малката тенджерка.

Варим на слаб огън около 30 минути, като често разбъркваме.

Автор: Вихра Стамболова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало