Кулинарни рецепти » Грах под капак

 Грах под капак
(Англия)

Продукти:

• 200 г изчистен пресен грах
• 15 г краве масло
• 1 ч. л. захар
• 12 листа от мента
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме граха в тенджерка и прибавяме маслото, захарта, солта, ментата и черния пипер. Похлупваме съда плътно и го слагаме в друг съд с вряла вода, която да стига до половината на по-малката тенджерка.

Варим на слаб огън около 30 минути, като често разбъркваме.

Автор: Вихра Стамболова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало