Продукти:
• 12 сухи чушки
• половин малка кисела зелка
• 4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме чушките във вряла вода и ги обелваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаното зеле, обелените и нарязани домати, настъргания морков и ориза. Посоляваме леко и пълним чушките с тази смес.
Нареждаме чушките в тенджера, притискаме ги с чиния и наливаме хладка вода, която да ги покрие. Варим на тих огън до готовност.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...