Кулинарни рецепти » Задушена тиква

 Задушена тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г тиква
• 2 ч.ч. рибен бульон
• 6 с.л. захар
• 1 с.л. десертно бяло вино
• 1 ч.л. сол
• 4 с.л. светъл соев сос
• картофен чипс

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на кубчета. Слагаме тиквата в тиган, заливаме с бульона и кипваме на огъня. После намаляваме температурата и варим, като обираме пяната.

Прибавяме захарта и виното и захлупваме, за да се задуши равномерно тиквата. Когато тиквата омекне, посоляваме и поръсваме соевия сос. Варим на слаб огън, докато тиквата поеме по-голямата част от соса.

Подреждаме сварената тиква в широка чиния за сервиране и поръсваме с чипса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало