Кулинарни рецепти » Спанак по флорентински

 Спанак по флорентински

Продукти:

• 2 ч. ч. сварен и изцеден спанак
• 4 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Горещия спанак наръсваме със сол и черен пипер и изсипваме в дълбок съд. Яйцата сваряваме, обелваме и нареждаме върху спанака.

Приготвяме гъст сос бешамел от брашното, леко запържено в масло и разредено с млякото. Заливаме яйцата със соса и сервираме ястието топло.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало