Прoдукти:
• 150 г шунка
• 80 г ориз
• 1 сварено яйце
• 40 мл олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• червени домати или мариновани червени пиперки за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода, изплакваме го със студена вода и отцеждаме. Към него прибавяме шунката и яйцето нарязани на дребни парченца, магданоза, олиото, солта, черния пипер и лимонов сок.
Разбъркваме добре сместа и изсипваме в чиния. Оформяме в желаната форма и украсяваме с доматите или маринованите червени пиперки.
Вместо шунка може да се използва варен език, варено месо или кренвирши.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...