Продукти: (за 4 порции)
• 800 мл кисела сметана
• 150 г червено цвекло
• 200 мл саламура от кисели краставички
• 800 г варено телешко месо
• 1 малка прясна краставица
• 1 стерилизирана краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пресоваме цвеклото. Прибавяме саламурата от краставичките, сметаната, ситно нарязания копър, нарязаната на кубчета стерилизирана краставичка и нарязаното на парченца месо.
Разбъркваме добре и добавяме нарязаната на парченца прясна краставица и нарязаните сварени яйца. Подправяме с черен пипер и сол и отново разбъркваме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...