Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави червено цвекло
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на ивички.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с лимоновия сок и сметаната. Прибавяме цвеклото, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...