Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави червено цвекло
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на ивички.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с лимоновия сок и сметаната. Прибавяме цвеклото, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...