Продукти:
• 12-14 сухи червени чушки
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 3-4 глави лук
• 4 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парчета и ги слагаме в тенджера. Заливаме с топла вода, която да ги покрие. Посоляваме и прибавяме оцета, олиото и ситно нарязаните скилидки чесън.
На фурна или котлон опичаме сложения в тавичка необелен лук. После го обелваме, нарязваме го на филийки и го прибавяме към чушките. Под похлупак варим на умерен огън. Когато сместа кипне, отстраняваме тенджерата от огъня и отцеждаме.
Щом изстине, прибавяме нарязаните на малки кубчета твърдо сварени яйца и разбъркваме. Разпределяме салатата в чинии за сервиране и заливаме с част от маринатата, в която сме варили продуктите.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...