Продукти:
• 12-14 сухи червени чушки
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 3-4 глави лук
• 4 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парчета и ги слагаме в тенджера. Заливаме с топла вода, която да ги покрие. Посоляваме и прибавяме оцета, олиото и ситно нарязаните скилидки чесън.
На фурна или котлон опичаме сложения в тавичка необелен лук. После го обелваме, нарязваме го на филийки и го прибавяме към чушките. Под похлупак варим на умерен огън. Когато сместа кипне, отстраняваме тенджерата от огъня и отцеждаме.
Щом изстине, прибавяме нарязаните на малки кубчета твърдо сварени яйца и разбъркваме. Разпределяме салатата в чинии за сервиране и заливаме с част от маринатата, в която сме варили продуктите.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...