Продукти:
• 1-2 ч.ч. сварен зрял фасул
• 1 к.ч. лютеница
• 1 стрък праз
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. маслини
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сварения фасул и го намачкваме на пюре. Прибавяме лютеницата, счукания чесън и ситно нарязания праз. Посоляваме, поръсваме с част от олиото и оцета и разбъркваме.
Разстиламе салатата в чиния за сервиране, поръсваме с останалите оцет и олио и украсяваме с маслините.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...