Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 месести пиперки
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 12 маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги счукваме ги в дървено хаванче с малко сол и няколко капки олио.
Стриваме изварата с дървена лъжица и постепенно капка по капка прибавяме към нея олиото.
Смесваме изварата с пюрето от пиперките и подправяме с лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и украсяваме с маслините.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...