Продукти: (за 4 порции)
• 400 г филе от морска риба
• 200 г млад спанак
• 2 лимона
• 1 голям домат
• 3-4 с.л. зехтин
• 4 стръкчета зелен лук
• 1 стръкче пресен босилек
• 1-2 листа целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на парченца и я варим 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме, поръсваме с черен пипер и сол и оставяме рибата да изстине.
Обелваме домата, нарязваме го на дребно и го смесваме със ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните зелени подправки, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Покриваме чиниите за сервиране с листа от спанак и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Разпределяме отгоре рибената смес и заливаме с доматения сос.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...