Продукти:
• 300 г почистена тиква, нарязана на кубчета
• 2 големи ябълки
• 50 г стафиди
• 150 г маринована риба
• 50 г обелени, печени тиквени семки
• 2 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. горчица
• сок от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме тиквата за 15 мин във вряща вода, отцеждаме я и оставяме да се охлади. Накисваме стафидите за 30 мин в хладка вода, после ги отцеждаме.
Обелваме ябълките, почистваме ги, нарязваме на кубчета и ги поръсваме с лимонов сок. Веднага прибавяме към тях тиквата, стафидите и почистената и нарязана на парченца риба.
От зехтина или олиото, горчицата и сметаната, черния пипер и малко сол приготвяме заливка, с която подправяме салатата. Всяка порция поръсваме с тиквени семки.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...