Продукти:
• 300 г почистена тиква, нарязана на кубчета
• 2 големи ябълки
• 50 г стафиди
• 150 г маринована риба
• 50 г обелени, печени тиквени семки
• 2 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. горчица
• сок от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме тиквата за 15 мин във вряща вода, отцеждаме я и оставяме да се охлади. Накисваме стафидите за 30 мин в хладка вода, после ги отцеждаме.
Обелваме ябълките, почистваме ги, нарязваме на кубчета и ги поръсваме с лимонов сок. Веднага прибавяме към тях тиквата, стафидите и почистената и нарязана на парченца риба.
От зехтина или олиото, горчицата и сметаната, черния пипер и малко сол приготвяме заливка, с която подправяме салатата. Всяка порция поръсваме с тиквени семки.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...