Продукти:
• 1 кг картофи
• 3 по-големи глави лук
• 1 херинга или друга солена риба
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги, нарязваме ги на кръгчета и ги посоляваме.
Обелваме лука и го нарязваме на филийки.
Измиваме, почистваме, обезкостяваме и нарязваме на парченца рибата.
В подходяща чиния редим на пирамида последователно картофите, лука и рибата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поливаме със смес от оцета и олиото, в която сме разтворили горчицата.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...