Продукти:
• 6 мариновани сардини
• 150 г шунков салам
• 150 г пушена сьомга
• 100 г стерилизирани скариди
• 2-3 кисели краставички
• половин лимон
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Подреждаме сардините в средата на широка чиния за сервиране. Наоколо украсяваме с нарязания на парченца салам, късчета сьомга, консервирани скариди и нарязани кисели краставички.
Разбиваме оцета заедно със зехтина, докато побелеят, заливаме салатата с тази смес и украсяваме рибките с лимонови кръгчета.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...