Продукти:
• 1 веяна скумрия
• 1 глава лук
• 1 домат
• 2 ч. л. зехтин
• 1 ч. л. оцет
• 5-6 маслини
• 1 зелена салата
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, накъсваме я малки парченца и смесваме с нарязаните на дребно зеленчуци.
Приготвяме дресинг от зехтина, солта и черния пипер и заливаме с него салатата.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...