Продукти:
• 200 г сварени скариди
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 500 мл пилешки бульон
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. кетчуп
• 2 ч.л. къри
• 2 с.л. олио
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• сол
За соса:
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин кофичка кисело мляко
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме кетчупа със соевия сос и заливаме скаридите с тази смес. Оставяме ги да престоят 10-15 мин.
Сваряваме ориза в пилешкия бульон заедно със ситно нарязания лук, олиото и 2 ч.л. къри. Прецеждаме и го смесваме със ситно нарязаните чушки.
Разбиваме млякото със сметаната, ситно нарязан копър, лимонов сок и сол на вкус. Заливаме оризовата смес с този сос и подреждаме отгоре скаридите.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...