Продукти:
• 200 г сварени скариди
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 500 мл пилешки бульон
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. кетчуп
• 2 ч.л. къри
• 2 с.л. олио
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• сол
За соса:
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин кофичка кисело мляко
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме кетчупа със соевия сос и заливаме скаридите с тази смес. Оставяме ги да престоят 10-15 мин.
Сваряваме ориза в пилешкия бульон заедно със ситно нарязания лук, олиото и 2 ч.л. къри. Прецеждаме и го смесваме със ситно нарязаните чушки.
Разбиваме млякото със сметаната, ситно нарязан копър, лимонов сок и сол на вкус. Заливаме оризовата смес с този сос и подреждаме отгоре скаридите.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...