Продукти:
• 200 г сирене
• 2 пушени риби
• 2 ябълки
• 1 глава лук
• 2 стерилизирани краставички
• 4 с.л. олио, черен пипер
• 1 ч.л. винен оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 китка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме заливка от олиото, оцета, горчицата, щипка сол, черен пипер и накълцания магданоз.
Към тях прибавяме обелените и нарязани на кубчета ябълки, лука, нарязан на ленти, краставичките и сиренето, нарязани на кубчета, рибата - обезкостена и нарязана на малки парченца.
Разбъркваме много добре и поднасяме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...