Продукти: (за 2 порции)
• 300 г сарфалади
• 2 с.л. мазнина
• 3 с.л. препечено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 3-4 листчета босилек
• 1 щипка мащерка или магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните колбаси в малко мазнина и ги изваждаме.
Слагаме в мазнината брашното, виното, настърганите домати и чесъна и варим на тих огън, докато сосът се посгъсти. Подправяме го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Заливаме колбасите със соса.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...