Кулинарни рецепти » Колбаси със сос

 Колбаси със сос

Продукти: (за 2 порции)

• 300 г сарфалади
• 2 с.л. мазнина
• 3 с.л. препечено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 3-4 листчета босилек
• 1 щипка мащерка или магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаните колбаси в малко мазнина и ги изваждаме.

Слагаме в мазнината брашното, виното, настърганите домати и чесъна и варим на тих огън, докато сосът се посгъсти. Подправяме го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Заливаме колбасите със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало