Кулинарни рецепти » Саздърма с пресен лук

 Саздърма с пресен лук

Продукти:

• 1-2 връзки пресен лук
• 300 г телешка саздърма
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната саздърма и пържим още 5-6 мин. Накрая прибавяме яйцата, разбити с малко сол, и бъркаме, докато белтъците побелеят.

Внимаваме яйцата да останат сочни. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало