Кулинарни рецепти » Шунка в тесто

 Шунка в тесто

Продукти за 6-8 порции:

• 1,5 кг шунка от свински бут
• 1 кг готово тесто
• 1 жълтък
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Заливаме шунката със студена вода, покриваме и я оставяме 1 нощ в хладилника. Изваждаме я, прехвърляме я в тенджера с вода и 30 мин.

Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см. Слагаме шунката в средата и внимателно започваме да я увиваме, като се стремим да получим формата на хляб.

Слагаме питката в намаслена тавичка и отгоре намазваме с размития в малко вода жълтък. Избождаме повърхността на няколко места с вилица или с остър нож правим плитки разрези като розетка. Печем на 190°С, докато питката поруменее равномерно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало