Продукти: (за 5 порции)
• 500 г стар фасул
• 100 г сухи пиперки
• 100 г свинска мас
• 400 г пръжки
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме добре фасула и го счукваме на дребно без да го мием. След това го сипваме в пръстен съд и го заливаме със студена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и целите червени пиперки. Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари фасулът, след което посоляваме.
Правим лека запръжка от маста и червения пипер и прибавяме към нея пръжките. Сипваме готовата запръжка при фасула, захлупваме и оставяме ястието да ври още само 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...