Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушени гърди
• 4 филии хляб
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 500 г леща
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата, заливаме с 4 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязания лук и чубрицата. Варим на умерен огън. След около 20 мин прибавяме олиото и червения пипер. Посоляваме и варим още 10 мин.
Нарязваме на ленти пушените гърди и леко ги запържваме. В същата мазнина запържваме нарязания на кубчета хляб заедно със счукания чесън. Изсипваме в широка чиния лещата, подправяме с оцет и украсяваме с пържените лентички от пушени гърди и хлебни кубчета.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...