Кулинарни рецепти » Кисела супа от лапад

 Кисела супа от лапад
/Сърбия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г млади листа от лапад
• 2 глави лук
• 3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. брашно
• 3 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязания лапад и задушаваме, докато омекне. Подправяме с черен и сол на вкус.

Сипваме 1 л топла вода и брашното, размито в малко вода. Варим 15 мин на умерен огън. Изчакваме готовата супа да изстине и подкиселяваме с лимоновия сок. Поднасяме супата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало