Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 1 картоф
• 1 с.л. ориз
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. галета /или брашно/
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 яйца
• 5 ч.ч. зеленчукова отвара
• лимонов сок
• черен пипер
• магданоз
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно корените за супа и картофа. Заливаме ги със зеленчуковата отвара и ги кипваме. Прибавяме ориза и ким и сол на вкус. Варим на умерен огън, докато омекнат.
Прецеждаме без да ги претриваме и ги оставяме да изстинат.
Прибавяме гриса и 1 яйце. Омесваме сместа и ако е много мека, прибавяме галета. От сместа оформяме топчета, които овалваме в брашното и сваряваме в част от бульона / държим ги в бульона до сервирането/.
Застройваме останалия бульон с второто яйце, разбито с киселото мляко, посоляваме, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Разпределяме топчетата по чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Преди поднасяне подправяме с черен пипер и лимонов сок.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...