Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче зеле
• 3 картофа
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. оцет
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, а лука и целината скълцваме много ситно. Варим ги заедно в леко подсолена вода.
Отделно сваряваме в подсолена вода граха и го пасираме.
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета.
Правим запръжка от олиото, червения пипер и брашното и я изсипваме в супата. Прибавяме картофите и пасирания грах и варим още 15 мин.
Отстраняваме супата от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцета.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...