Продукти: (за 4 порции)
• 250 г пресни гъби
• 1 главичка лук
• 50 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно, посоляваме и слагаме да се запържат заедно със ситно нарязания лук. Оставяме ги да поврят в соса, който пуснат.
Прибавяме брашното, сипваме кипяща вода и след като гъбите се сварят добре, поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...