Кулинарни рецепти » Подлучена бобена чорба

 Подлучена бобена чорба

Продукти:

• 300 г зрял фасул
• 2 сухи червени чушки
• 2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 главичка чесън
• 1 парче целина
• 1 стрък целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. олио
• девесил, магданоз, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 7-8 ч.ч. нова вода и го възваряваме на огъня заедно с олиото, ситно нарязания праз и нарязаните на малки кубчета целина и морков. Варим на тих огън 40-50 мин.

В сух тиган запичаме почистените от семената чушки и обеления чесън. Счукваме ги заедно в хаванче и ги изсипваме при боба. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязаните стръкове целина (без листата).

Готвим 10-15 мин и поръсваме със ситно нарязаните девисил, магданоз, джоджен и листа от целина. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало