Продукти за 3-4 порции:
• 500 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 2 листа от целина
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, заливаме го с 4 ч.ч. студена вода и го варим на тих огън.
Когато лукът поомекне, прибавяме нарязания зелен фасул. Засилваме огъня до умерен и варим 20 мин.
Прибавяме обелените и настъргани домати. Варим супата още 15 мин, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди да поднесем, поръсваме със смес от ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...