Продукти за 3-4 порции:
• 500 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 2 листа от целина
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, заливаме го с 4 ч.ч. студена вода и го варим на тих огън.
Когато лукът поомекне, прибавяме нарязания зелен фасул. Засилваме огъня до умерен и варим 20 мин.
Прибавяме обелените и настъргани домати. Варим супата още 15 мин, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди да поднесем, поръсваме със смес от ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...