Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 парче зеле /около 300 г/
• 2-3 малки моркова
• 2-3 картофа
• 50 г пушена сланина
• 2 яйца
• 3 с.л. оцет
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме зелето, нарязваме го на ивички и го варим в 6-7 ч.ч. подсолена вода заедно с морковите, които сме настъргали на едро ренде. Когато зелето поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета картофи.
Отделно нарязваме на дребни кубчета пушената сланина и я запържваме, докато добие златист цвят. След това я прибавяме към супата.
Застройваме готовата супа с оцета и разбитите яйца и /по желание/ поръсваме малко ким.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...