Кулинарни рецепти » Торта Пламък

 Торта Пламък

Продукти за блата:

• 6 яйца
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер

За сиропа:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 4 с.л. какао

За пламъците:

• 4 белтъка
• 1 ч.ч. захар

За карамела:

• 5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме продуктите за блата на пандишпанено тесто. Разделяме тестото на два блата и ги изпичаме до розово. Оставяме ги да изстинат и ги заливаме със сироп, който сме приготвили от прясното мляко, захарта и ванилията.

Смесваме продуктите за крема и ги разбиваме, докато получим пухкава маса. Слепваме блатовете с част от крема, а с останалия намазваме тортата отгоре и отстрани.

Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно прибавяме захарта. Отделно приготвяме карамел от 5 с.л. захар и 3-4 с.л. вода. При непрекъснато бъркане смесваме карамелът с разбитите белтъци.

Разстиламе така получения крем върху тортата и с помощта на лъжичка го изтегляме към периферията, за да оформим пламъците. По желание гарнираме с опечени бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало