Продукти:
• 10 яйца
• 300 г брашно
• 250 г захар
• 2 с.л. какао
• 1/2 ч.л. сол
За крема:
• 1 л сладкарска сметана
• 1-2 с.л. капучино на прах
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 20 мл ром (или есенция)
• крокан и шоколадови формички за украса
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците прибавяме захарта, към белтъците солта и разбиваме поотделно. След това ги смесваме, като внимателно разбъркваме само в една посока.
Добавяме пресятото брашно и какаото. Полученото тесто изсипваме върху застлана с хартия форма за торта (с махащи се стени) Печем блата на 180°С до готовност. Изваждаме от фурната, оставяме да изстине и го разрязваме хоризонтално на 3 части.
Получените 3 блата сиропираме със захарния разтвор и слепваме помежду им с разбитата сладкарска сметана. По желание половината от нея можем да оцветим с капучино или какао. Отстрани и в средата декорираме тортата с крокан. Отгоре нареждаме готови шоколадови формички.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...