Продукти:
• 1 компот от ананас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 1 кофичка сметана
• ароматизатор
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото на дъното на тавата. След като отново се втвърди нареждаме плодовете от компота плътно един до друг.
В отделен съд разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното и изливаме получената смес върху плодовете и печем на умерена фурна. Още топла, изсипваме тортата в подходящ съд и заливаме със сока от компота (но след като изстине).
Разбиваме сметаната с пудра захар на вкус, прибавяме ароматизатор и заливаме тортата. Вместо сметана можем да използваме изцедено кисело мляко.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...