Продукти:
• 1 компот от ананас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 1 кофичка сметана
• ароматизатор
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото на дъното на тавата. След като отново се втвърди нареждаме плодовете от компота плътно един до друг.
В отделен съд разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното и изливаме получената смес върху плодовете и печем на умерена фурна. Още топла, изсипваме тортата в подходящ съд и заливаме със сока от компота (но след като изстине).
Разбиваме сметаната с пудра захар на вкус, прибавяме ароматизатор и заливаме тортата. Вместо сметана можем да използваме изцедено кисело мляко.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...