Продукти:
• 350 г краве масло
• 120 г бадеми
• 180 г захар
• 400 г брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 1 кръгла вафлена кора
• 1 ванилия
• мармелад
• портокалова кора
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло със захарта до получаване на пяна. Прибавяме яйцето и жълтъка и продължаваме да бием. След малко прибавяме попарените, обелени и ситно начукани бадеми, брашното, пресято с ванилията, и ситно настърганата портокалова кора.
Разстиламе половината от сместа във форма за торта, отгоре слагаме вафлената кора, обилно намазана с мармалад от малини или от френско грозде. От останалото тесто приготвяме звездички, с които украсяваме тортата. Накрая поръсваме с попарени, обелени и нарязани бадеми и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...