Продукти:
• 2-3 филета от бяла риба
• 200 мл бяло вино
• 1 лимон
• 3 с. л. Брашно
• 2 глави лук
• 160 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязаните на порции филета сваряваме в леко подсолена вода и изцеждаме през гевгир.
Разбиваме много добре олиото с брашното, щипка сол и ситно нарязания лук. Получената каша разстиламе в подходяща тавичка, предварително намазана с олио и изпичаме до образуване на розова коричка.
Палачинката обръщаме върху чист лист хартия и върху нея нареждаме рибените парчета. Завиваме на руло и пак връщаме в тавичката, като отгоре равномерно изцеждаме сока от лимона и сипваме виното. Върху тавичката поставяме подходящ капак и връщаме обратно в изключена фурна. Ястието поднасяме студено.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...