Продукти:
• 2-3 филета от бяла риба
• 200 мл бяло вино
• 1 лимон
• 3 с. л. Брашно
• 2 глави лук
• 160 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязаните на порции филета сваряваме в леко подсолена вода и изцеждаме през гевгир.
Разбиваме много добре олиото с брашното, щипка сол и ситно нарязания лук. Получената каша разстиламе в подходяща тавичка, предварително намазана с олио и изпичаме до образуване на розова коричка.
Палачинката обръщаме върху чист лист хартия и върху нея нареждаме рибените парчета. Завиваме на руло и пак връщаме в тавичката, като отгоре равномерно изцеждаме сока от лимона и сипваме виното. Върху тавичката поставяме подходящ капак и връщаме обратно в изключена фурна. Ястието поднасяме студено.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....