Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1,5 кг/
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1-2 с.л. олио
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме рибата по дължина откъм гърба и я посоляваме. Слагаме я в тавичка, заливаме с олиото и запичаме в умерено загрята фурна.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и счукания чесън. Заливаме шарана с тази смес и допичаме във фурната, докато хване червеникава коричка.
Това ястие можем да приготвим и с друга риба.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...