Кулинарни рецепти » Риба с кашкавал

 Риба с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг хек
• 1 к.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 120 г кашкавал
• 1 к.ч. галета
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещеното масло запържваме брашното до златисто и разреждаме с виното и малко вода. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим, докато сосът се сгъсти.

Сваряваме рибата в подсолена вода и я нареждаме в тавичка. Заливаме с приготвения сос, поръсваме с галета и настърган кашкавал и печем, докато отгоре се образува червена коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало