Кулинарни рецепти » Печена платика

 Печена платика

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета платика /по 250 г/
• 5-6 глави лук
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 г сметана
• 100 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• сокът от 1-2 лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибата с лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното масло. Разреждаме с бялото вино, слагаме сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме рибата и задушаваме 15 мин.

Прибавяме нарязаната на ивички шунка, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната, докато се разтопи кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало