Кулинарни рецепти » Задушена мерлуза

 Задушена мерлуза

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг мерлуза
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Нареждаме порциите в тава, заливаме с малко хладка вода и задушаваме в умерена фурна.

Нарязваме лука, морковите, целината и скилидките чесън и ги задушаваме в мазнината. Добавяме обелените и настъргани на едро ренде домати, след това - брашното, червения пипер, виното и сол на вкус.

Доливаме гореща вода и варим, докато зеленчуците поомекнат, след което заливаме с тази смес задушената риба и допичаме ястието на фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало