Продукти:
• 4 филета от морска риба
• 1 глава лук
• 3 с.л. лимонов сок
• 4 домата
• 2 скилидки чесън
• 20 маслини без костилките
• 5 с.л. олио
• малко изсушен босилек
• черен пипер, сол
• масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Измиваме филетата, подсушаваме ги и ги напръскваме с лимоновия сок. Наръсваме ги с черен пипер и сол. Слагаме ги да престоят 30 минути в хладилника.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги накълцваме на дребно. Разбъркваме доматите с пресования чесън и поръсваме сместа с черен пипер и сол. Маслините нарязваме на половинки.
Намазваме с масло тавата за печене и я поръсваме с лука. Отгоре нареждаме маслините и сипваме доматената смес. Слагаме филетата и заливаме с олиото.
Пъхаме рибата да се пече в загрятата до 200 градуса фурна. Преди да я сервираме, поръсваме с босилек.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...