Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от моруна
• 150 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 равни с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.
Запържваме брашното в сгорещеното олио, докато стане златисто. Прибавяме ситно нарязания магданоз, разреждаме с 1 к.ч. топла вода и варим 10 мин.
Нареждаме рибата в намаслена тавичка, заливаме със соса, поръсваме с галетата и настъргания кашкавал и запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...