Кулинарни рецепти » Птичи гнезда от херинга

 Птичи гнезда от херинга
/Финландия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г херинга
• 100 г кисели краставички
• 4 жълтъка
• 150 г хамсия
• 120 г лук
• 1 маруля
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата от вътрешностите, опашките и главите, остьргваме и я измиваме. Вадим централната й кост, а филето нарязваме на дребно. Накълцваме и хамсията. Краставичките режем на малки кубчета, а лука - на дребно.

Всичко объркваме добре, подправяме със сол, ако хамсията не е солена, оставяме за 1-2 часа на студено.

От сместа правим 4 топки и в средата им издълбаваме дупки с големината на сварените жълтъци. Изпичаме гнездата в умерена фурна и разпределяме в тях жълтъците. Подреждаме в широка чиния върху листа от марулята.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало