Продукти:
• 500 г филе от риба
• 4 ч.ч. бяло грозде без семки
• 3 с.л. ситно нарязан лук
• 3 с.л. масло
• 50 мл сухо бяло вино
• 50 мл вода
• 1 жълтък
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. разбита сметана
• 1 щипка смлян бахар
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гроздовите семена, слагаме ги в тенджерка и заливаме с вода, колкото да ги покрием. Варим 3-4 минути и ги отцеждаме.
В малка тавичка разтопяваме 2 с.л. масло и прибавяме лука. Отгоре нареждаме измитото, подсушена и нарязано на парчета рибно филе. Поръсваме с бахар, посоляваме и заливаме с виното и водата. Покриваме съда с капак или алуминиево фолио и задушаваме 10-15 минути.
Изваждаме от фурната, слагаме гроздето и заливаме с разбитата сметана, киселото мляко, жълтъка и останалото масло. Връщаме във фурната и запичаме леко. Поднасяме ястието горещо.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...