Кулинарни рецепти » Манастирски рибен гювеч

 Манастирски рибен гювеч

Продукти:

• 1-1,5 кг риба
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме я и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Последователно прибавяме и задушаваме половината ситно нарязани домати, чушките и гъбите, нарязани на ивички, и почистения и измит ориз.

Когато продуктите поомекнат, ги прехвърляме в глинен гювеч, посоляваме и наливаме топла вода. Нареждаме отгоре парчетата риба и покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Печем ястието в умерена фурна, докато се изпари водата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало